Thursday, February 9, 2023

Class 4th- Eng L2

 

Unit – 2. Alice in Wonderland

B. Answers the following questions.

1.       Why was Alice sad in the beginning of the story?

Ans. Alice was sad in the beginning because she could not open any of the doors in the hallway.

2.       What did Alice find on the three-legged table?

Ans. Alice found a little golden key on the three-legged table.

3.       Why did Alice want to go to the garden?

Ans. Alice wanted to go to the garden because it was the most beautiful garden she had ever seen. She also wanted to get out of the dark hallway.

4.       What problem did Alice face after she shrank?

Ans. After she shrank, Alice could not reach the key which she had forgotten on the table.

5.       What happened after Alice ate a piece of the cake? Why was she surprised?

Ans. Nothing happened when Alice ate the piece of cake. She was surprised because she was expecting something out of the ordinary to happen.

C. Read this sentence from the story and answer the questions that follows.

‘Come, there’s no use in crying like that!’ said Alice to herself, rather sharply, ‘I advise you to leave off this minute!’

1.       Who is ‘I’? Who is ‘you’?

Ans. ‘I’ and ‘you’ both refer to Alice. Here, she is talking to herself.

2.       Why was Alice crying?

Ans. Alice was crying because she had shrunk after drinking the liquid in the bottle and could no longer reach the top of the table where she had forgotten the golden key.

3.       What did Alice do after this?

Ans. After this, Alice saw a box of cake under the table and ate a slice of the cake.

4.       Alice told herself to stop crying. What does this tell us about her?

Ans. It tells us that Alice is a brave girl and can look after herself in any situation.

D. Think and answer.

 

1.       No, she did not do the right thing. Since Alice had no idea about the contents of the bottle, she should not have drunk it. The contents of the bottle could have harmed her.

Ans. Alice saw the bottle of liquid and drank from it. Do you think she did the right thing? Give reasons for your answer.

2.       What do you think will happen after Alice finished eating the whole cake?

Ans. After Alice finishes eating the whole cake, she will grow taller again. She would be able to reach the key which she had left on the table.

No comments:

Post a Comment

8TH SST Lesson 3

  MOTHER MIRACLE INTERNATIONAL SCHOOL Notes of Ch 3 Ruling the Countryside| Class 8th History   The Company Becomes the Diwan • On 12...